Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Van negatief naar positieve exponenten

Beste WisFaq,

Zou u mij kunnen helpen met onderstaande?

Vereenvoudig zo ver mogelijk, maar schrijf in het antwoord uitsluitend positieve exponenten:

54·25-2

Alvast bedankt!

Gr, Marlies

Marlie
Student hbo - zaterdag 25 januari 2014

Antwoord

5^4 \cdot 25^{ - 2} = 5^4 \cdot \left( {5^2 } \right)^{ - 2} = 5^4 \cdot 5^{ - 4} = 5^0 = 1

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen


zaterdag 25 januari 2014

©2001-2025 WisFaq