\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Snijpunt van 2 raaklijnen

Het snijpunt exact bepalen van 2 raaklijnen.
y=-4,04x-6
y=-9x+18
Ik dacht dat je dan -4,04x-6=-9x+18 gelijk moest stellen aan elkaar, maar ik weet het niet zeker en ook niet zo goed hoe ik dit moet doen. Zou u mij kunnen helpen? Alvast bedankt.

Yvette
Iets anders - dinsdag 11 juni 2013

Antwoord

Als je vergelijkingen kloppen en je wilt het snijpunt bepalen van twee lijnen dan stel je ze (inderdaad) gelijk aan elkaar. Daarna is het een kwestie van oplossen:

$
\begin{array}{l}
- 4,04x - 6 = - 9x + 18 \\
- 404 - 600 = - 900x + 1800 \\
496x = 2400 \\
x = \frac{{2400}}{{496}} = \frac{{150}}{{31}} = 4\frac{{26}}{{31}} \\
\end{array}
$

Maar 't is wel een 'beetje vreemd' met die 4,04... maar vooruit maar. Is die 4,04 wel exact? Of heb je die benaderd?

Hopelijk helpt het...


dinsdag 11 juni 2013

 Re: Snijpunt van 2 raaklijnen  

©2001-2025 WisFaq