Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritme met wortel

Welke stappen moet ik nemen om 2logÖ8 uit te rekenen?
Ik hoop dat u mij kunt helpen, want dan kan ik de rest ook maken uit mijn boek. Want als er een wortel instaat met log snap ik het niet meer.

Yvette
Iets anders - maandag 22 april 2013

Antwoord

Hallo Yvette,

bedenk dat je 8 kunt schrijven als 23 en dat een wortel gescheven kan worden als tot-de-macht-1/2, ofwel:

Ö8 = Ö(23) = (23)1/2

Gebruik nu de rekenregels voor machten om deze machten te combineren:

2logÖ8 = 2log23/2

Opgelost?


maandag 22 april 2013

©2001-2025 WisFaq