Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Re: Goniometrische functies, uitgedrukt in radialen

 Dit is een reactie op vraag 68314 
Oke, bedankt voor de uitleg, ik begrijp nu wat er wordt bedoeld. Toch snap ik nog niet hoe in de uiteindelijke formule x = 0.2\pi + k . \pi, u aan die 0.2 komt. Is het de bedoeling dat je een paar getallen probeert en kijkt welk getal klopt met de oplossingen? Ik weet niet of u het nog op een andere manier zou kunnen uitleggen. Vooralsnog bedankt voor uw andere uitleg.

Suzann
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 september 2012

Antwoord

De 'ene oplossing' is \frac{1}{5}\pi modulo 2\pi en de 'andere oplossing' is 1\frac{1}{5}\pi modulo 2\pi, maar omdat \frac{1}{5}\pi en 1\frac{1}{5}\pi ook precies \pi verschillen kan je 't ook in één keer opschrijven als \frac{1}{5}\pi modulo \pi. Dan pak je zowel de oplossingen van \frac{1}{5}\pi als de oplossingen van 1\frac{1}{5}\pi mee...

Uiteraard bestaan de 'twee oplossingen' wel uit oneindig veel oplossingen.

Het is dus gewoon een handigheidje omdat het kan!

Eigenlijk zou ik moeten tekenen. Als je 't nu nog niet snapt dan ga ik het tekenen! Dus pas maar op!


zaterdag 1 september 2012

 Re: Re: Re: Re: Goniometrische functies, uitgedrukt in radialen 

©2001-2025 WisFaq