To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Integreren van sinxcosx

Werk ik de volgende integraal zo goed uit:

\int{}van0 tot \pi/4(sinxcosx)=\int{}van tot \pi/4sinxd(sinx)=\int{}van 0 tot \pi/4 (t)dt=[t2/2]0 tot \pi/4=
[1/2 sin2x] 0 tot \pi/4=1/2 ·(1/2\sqrt{2})2-0=1/2·1/2=1/4

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 13 maart 2012

Antwoord

Dat kan wel ongeveer zo. Let je wel op je grenzen en zo? Misschien toch liever?

\int {\sin (x)\cos (x)\,dx = \int {\frac{1}{2}} } \sin (2x)\,dx

Heb je geen antwoorden/uitwerkingenboekje? Kopen?!


dinsdag 13 maart 2012

©2001-2025 WisFaq