\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Maximale waarde berekenen

 Dit is een reactie op vraag 66760 
Als ik die grafiek teken met de grafische rekenmachine zie ik dat op het hoogste punt x=2,47.

Nu staat er in de uitwerkingen het volgende:
Eis is dat: $\sqrt{x}$ = $\pi$/2 $\to$ x = $\pi$2/4

Waar halen ze die $\pi$/2 dan vandaan?

Bert
Leerling mbo - vrijdag 27 januari 2012

Antwoord

De 'gewone' sinusfunctie bereikt zijn hoogste punt bij pi/2 (in radialen). Vandaar dus.


vrijdag 27 januari 2012

©2001-2025 WisFaq