\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Formule herschrijven

 Dit is een reactie op vraag 66058 
Hallo,

Ik denk dat wisfaq mijn formule verkeerd heeft omgetovert

y = ((r2)*s(1-sigma))//r[1]*r2-sigma*s)^2+(r[1]*s+r2)^2

moet het zien als twee weerstanden (r1 en r2)

Nick
Student hbo - dinsdag 1 november 2011

Antwoord

Hallo Nick,

je formule is niet helemaal duidelijk. Ik mis een haakje-openen in de breuk en ik zie twee breukstrepen na elkaar. Ik lees je formule als:

q66060img1.gif

Bedenk dat de structuur van je formule is:

q66060img2.gif

met:

m=r2×(1-sigma)
n=r1*r2
o=sigma
p=r1
q=r2

Uitschrijven kwadraten in de noemer:

q66060img3.gif

Kruislings vermenigvuldigen, delen door y en haakjes weg:

q66060img4.gif

Alle gelijksoortige termen bij elkaar:

q66060img5.gif

Deze kwadratische vergelijking los je op met de ABC-formule.

Wellicht lees ik je formule verkeerd en moet bijvoorbeeld r2 eigenlijk r2 zijn. Dat maakt dan voor de aanpak niet uit. Wanneer ik de structuur van jouw formule echt verkeerd lees, dan moet je maar even laten weten hoe de formule werkelijk is.

Lukt het zo?

GHvD
dinsdag 1 november 2011

©2001-2024 WisFaq