\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Gebroken machten

 Dit is een reactie op vraag 65376 
Helaas kom ik niet veel verder. Is het mogelijk om de som uit te werken. Door de stappen te volgen help ik mijzelf op weg om het antwoord te herleiden. Alvast bedankt voor uw tijd.

Richar
Student hbo - donderdag 14 juli 2011

Antwoord

Misschien kan je herleiden van machten eens bekijken voor de basiskennis, zullen we maar zeggen.

$
\eqalign{
& \frac{1}
{{2\root 4 \of 2 }} = \frac{1}
{{2^1 \cdot 2^{\frac{1}
{4}} }} = \frac{1}
{{2^{1\frac{1}
{4}} }} = \frac{1}
{{2^{\frac{5}
{4}} }} = 2^{ - \frac{5}
{4}} \cr
& \frac{8}
{{\root 3 \of 4 }} = \frac{{2^3 }}
{{4^{\frac{1}
{3}} }} = \frac{{2^3 }}
{{\left( {2^2 } \right)^{\frac{1}
{3}} }} = \frac{{2^3 }}
{{2^{\frac{2}
{3}} }} = 2^{3 - \frac{2}
{3}} = 2^{2\frac{1}
{3}} = 2^{\frac{7}
{3}} \cr}
$

Makkelijker kan ik het niet maken. Wel moeilijker...


maandag 18 juli 2011

©2001-2024 WisFaq