\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Goniometrische integratie

hallo, ik ben bezig met het oplossen van een intergraal van een rationele functie maar aan het einde loop ik vast.
De oorspronkelijke opgave is ò(4x2+3)/(x3+x2+x)
dan kom ik via een berekening op 3Ln|x|+1/2Ln|x2+x+1|+ò(7/2)/(x2+x+1)

nu is deze laatste integraal het probleem.
ik heb het als volgt aangepakt....

ò(7/2)/(x2+x+1) = (alles maal 2)= ò(7)/(2x2+2x+2)-- = 1/2ò(7)/(4x2+4x+4)= 1/2ò(7)/((2x+1)2+3)=
1/2 · 7/Ö3 · arctan ((2x+1)/(Ö3)

nu is dit volgens mij correct. Het antwoord zegt echter dat de 1/2 welke ik voor de integraal heb staan (1/2 · 7/[WO.....) niet thuishoort in het antwoord.
nu vraag ik me af wat er is foutgegaan??

alvast bedankt


wesley
Student universiteit - zaterdag 16 oktober 2010

Antwoord

Wesley,
ò(7/2)/(x2+x+1)dx=2ò(7)/(4x2+4x+4)dx= etc.

kn
zaterdag 16 oktober 2010

©2001-2025 WisFaq