\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Gelijkheden bewijzen

 Dit is een reactie op vraag 62379 
Dank je wel! Met deze formules kom ik de meeste oefeningen ook uit, behalve deze 2. Want voor cos en sin bestaat geen formule, weet u misschien hoe ik deze 2 wel kan oplossen?

cosa-cos3a=cosa.sin2a

en deze:

1/tana + 1/cota = tana+cota

Isabel
3de graad ASO - zaterdag 8 mei 2010

Antwoord

Isabel,
cosa-cos3a=cosa(1-cos2a)=cosasin2a,want uit sin2a+cos2a=1 volgt dat
sin2a=1-cos2a.Wat de tweede betreft:
1/tana=cotga en 1/cotga=tanga.
Valt dus wel mee.

kn
zaterdag 8 mei 2010

©2001-2024 WisFaq