\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Gelijkheden bewijzen

Hallo ik moet de volgende gelijkheden bewijzen maar ik kom er niet aan uit en weet niet hoe te beginnen!
dit zijn ze:
1+cot2a=1/sin2a

cosa/cota=sin a

cosa-cos3a=cosa.sin2a

1/sin2a+1/cos2a=1/sin2a. cos2a

1/tana+1/cota=tana+cota

cos4a-sin4a=2cos2a-1

Dit zijn ze! ik hoop dat jullie er meer van snappen dan ik!
Alvast super erg bedankt voor de hulp!

Isabel
2de graad ASO - zaterdag 8 mei 2010

Antwoord

Isabel,
Met de volgende formules kun je alles oplossen:a i.p.v.a
tana=sina/cosa,cotga=1/tana=cosa/sina en sin2a+cos2a=1.
bijv:1+cotg2a=1+cos2a/sin2a=(sin2a+cos2a)/sin2a=1/sin2a.
Probeer maar eens.

kn
zaterdag 8 mei 2010

 Re: Gelijkheden bewijzen 

©2001-2024 WisFaq