Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Inverse berekenen

Dag,

Als opdracht moet ik de inverse berekenen van y= (-3/2)x +13/2 berekenen, als oplossing bekom ik y= 2x/-3 -(13/-3)
maar als ik dat dan teken bekom ik geen spiegeling van de eerste bissectrice.
Teken ik dit dan verkeerd of klopt mijn inverse niet.

Met vriendelijke groeten

Peter
3de graad ASO - woensdag 24 februari 2010

Antwoord

Wat dacht je van zoiets:

\large \eqalign{ & x\buildrel { \times - {3 \over 2}} \over \longrightarrow - {3 \over 2}x\buildrel { - {{13} \over { - 3}}} \over \longrightarrow - {3 \over 2}x + {{13} \over 3} \cr & - {2 \over 3}\left( {y - {{13} \over 3}} \right)\buildrel { \times - {2 \over 3}} \over \longrightarrow y - {{13} \over 3}\buildrel { - {{13} \over 3}} \over \longrightarrow y \cr & x = - {2 \over 3}y + {{26} \over 9} \cr}

Of zo je wilt:

\Large y = - {2 \over 3}x + {{26} \over 9}


woensdag 24 februari 2010

©2001-2025 WisFaq