Re: Differentiaal vergelijking
y'-2y = 1+t+t2 dus: -2y =-2p-2qt-2rt2 y'=q+2rt t0=1 =-2p+q t1=1 =-2q+2r t2=1 =-2r hieruit volgt R=-1/2 Q=-1/2 P=-3/4
Ivo
Student hbo - dinsdag 6 oktober 2009
Antwoord
Beste Ivo, Je vergelijkingen zijn juist, de conclusie (oplossingen) niet. Uit de laatste vergelijking volgt eenvoudig r = -1/2, dat klopt. Uit de tweede volgt dan: 1 = -2q + 2r 1 = -2q + 2(-1/2) 1 = -2q - 1 2 = -2q q = -1 Ga zelf na dat je hierdoor ook p = -1 vindt. mvg, Tom
dinsdag 6 oktober 2009
©2001-2025 WisFaq
|