Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Kwadratische vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 59517 
Zover was ik nog net gekomen maar kunt u me met het maken van gehele coefficienten helpen het is echt een drama ik ben al dagen bezig met deze opdracht en zou het antwoord als voorbeeld voor gelijksoortige opgaven willen gebruiken. Kunt u me iets verder op weg helpen? Alvast bedankt

Manon
Iets anders - woensdag 3 juni 2009

Antwoord

Bij maximaal 2 decimalen kan je altijd met 100 vermenigvuldigen.

x2+0,65x-5,7=0
100x2+65x-570=0

Maar je kunt alle termen ook nog delen door 5.

20x2+13x-114=0

..en dan de ABC-formule?


woensdag 3 juni 2009

©2001-2025 WisFaq