Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Kwadratische vergelijkingen

Ik ben dagen bezig met het oplossen van de volgende vergelijking ax+bx+c=0: (x+2)(x-1,35)-3=0. ABC-formule geprobeerd, kwadraat afsplitsen etc. Ik kom niet tot de gegeven uitkomsten. Alstublieft kunt u mij op weg helpen.

Manon

Manon
Iets anders - woensdag 3 juni 2009

Antwoord

Als je bedoelt dat je (x+2)(x-1,35)-3=0 wil oplossen dan zou ik zeggen werk de haakjes uit, neem gelijksoortige termen samen (zorg eventueel voor gehele coëfficiënten) en gebruik de ABC-formule om de vergelijking op te lossen.

(x+2)(x-1,35)-3=0
x2-1,35x+2x-2,7-3=0
x2+0,65x+-5,7=0
Enz...

Zou dat zo lukken?


woensdag 3 juni 2009

 Re: Kwadratische vergelijkingen 

©2001-2025 WisFaq