Vergelijking oplossen
We zijn voor Stralingsfysica de wiskunde weer op aan het frissen. Maar ik kom niet uit de volgende vergelijking. (√3)x-1=1/3 Eerst van de wortel een macht maken en grondtallen gelijk maken (31/2)x-1= 3-1 Vervolgens exponenten vermenigvuldigen 31/2x-1/2= 3-1 grondtallen wegstrepen 1/2x-1/2 = -1 En hoe kom ik nu verder, ik weet even niet meer wat ik nu precies kan doen om x vrij te maken. Bij voorbaat dank Met vriendelijke groet, Antoine
Antoin
Student hbo - zondag 15 februari 2009
Antwoord
Het is eenvoudiger dan je denkt, hoop ik. Bij allebei de leden 1/2 optellen, zodat alleen het linkerlid afhangt van x. De laatste stap is dan voor jou.
Bernhard
zondag 15 februari 2009
©2001-2024 WisFaq
|