To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Limiet

Een goedemiddag,

uit deze vraag kom ik niet:

Vind alle waarden van k en l zodat
lim k + cos(lx) / x2 = -4
x-0

Alvast bedankt,

Tess

Tess
Student universiteit - dinsdag 28 oktober 2008

Antwoord

Tess,
Als x naar 0 gaat ,gaat de teller naar k +1 en de noemer naar 0.Dus k=-1.
Gebruik nu de reeksontwikkeling voor cosx= 1-x2/2!+x4/4!-.... of pas tweemaal l'Hopital toe.Geeft l2=8.

kn
dinsdag 28 oktober 2008

©2001-2025 WisFaq