Re: Derdegraadsvergelijkingen
Dat heb ik dus nu gedaan, ik denk dat ik het begrijp. Klopt deze uitkomst/uitwerking dan nu? x3 + 6x = 20 x3 + 6x - 20 = 0 x3 + 6x - 20 = (x-2)(x2+ax+b) x3 + 6x - 20 = x3 + (a-1)x2 + (b-a)x - b dus, b - a =6 -b = -20 b = 20 a = 14 x3 + 6x - 20 = (x-2)(x2 + 14x + 20) D = b2 - 4ac = 142 - 40 = 116 x = 2 OF x = -b + √D / 2a OF x = -b - √D /2a volgens mij is het nog verkeerd, want er komt niet ale enige uitkomst 2 uit, wat volgens de opgave wel zo zou moeten zijn. Willem
Willem
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 mei 2008
Antwoord
dag Willem, Nee, je hebt het niet helemaal goed begrepen. Hoe kom je bij de stap van de derde naar de vierde regel? Werk de vorm (x-2)(x2+ax+b) eens uit. Daar komt dan toch wat anders uit dan wat jij hebt? Je kunt niet zomaar de hele uitwerking van het voorbeeld overnemen. Probeer het nog eens, dan zul je zien dat er inderdaad maar een oplossing is. Succes,
woensdag 7 mei 2008
©2001-2024 WisFaq
|