\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmische vergelijkingen

Hallo WiskFaq

Ik zit in de knoei met de volgende oefening. Ik hoop dat jullie me hieruit kunnen redden.

log3(sinX)+log9(1/cosX)=1
Ûlog3(sinX)+1/2*(log3(1/cosX))=1
Ûlog3(sinX)+log3(1/(cosX)1/2)=1
Ûlog3(sinX/(cosX)1/2)=1
Û3=sinX/(cosX)1/2
Û3*(cosX)1/2=sinX

Ik heb hier dan gekwadrateerd.. Maar dat klopte niet meer.. Ik hoop dat jullie me spoedig kunnen verder helpen..

Bedankt

Albert
3de graad ASO - zondag 10 februari 2008

Antwoord

Hallo

Na kwadrateren heb je:
9.cos(x) = sin2x
9.cos(x) = 1 - cos2x
Stel cos(x) = z en je hebt een vierkantsvergelijking, waaruit je z=cos(x) kunt oplossen.


zondag 10 februari 2008

 Re: Logaritmische vergelijkingen 

©2001-2025 WisFaq