To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Ontbinden in factoren

hoe moet ik 27x3-125 ontbinden?
=(3x)3-53
ik heb de faq's gelezen, maar ik geraak er niet uit, het is te lang geleden en ik heb geen andere notities meer liggen...

jos
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 15 november 2002

Antwoord

Je kunt gemakkelijk een nulpunt vinden:
27x3-125 = 0 als 3x = 5.
Dit betekent dat één van de factoren gelijk is aan (3x - 5).
Nu kun je gaan puzzelen: 27x3-125 = (3x - 5)( .... ).
Je krijgt uiteindelijk:
27x3-125 = (3x - 5)(9x2 + 15x + 25).


vrijdag 15 november 2002

©2001-2025 WisFaq