\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmische vergelijkingen


log2(logx81)=2 2 en x zijn grondtallen welke formule is
van toepassing

logx4=log4x

dank u bij voorbaat

Vetere
Student Hoger Onderwijs België - maandag 29 oktober 2007

Antwoord

Aangezien logx4=log(4)/log(x) en log4x=log(x)/log(4) lijkt me te gelden dat logx4=1/log4x

Overigens:
de vraag: voor welke x geldt: log2(logx81)=2 kun je met de definitie van logaritmen oplossen:
eerst: Uit log2u=2 volgt: u=22=4
Dus we moeten oplossen
logx81=4, dus x4=81, dus x=3.


maandag 29 oktober 2007

 Re: Logaritmische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq