Snijpunten van twee sinusfuncties Bijvoorbeeld:sin(x)=sin(2x)Ik snap niet hoe ik dit handig kan berekenen. Rick Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 oktober 2007 Antwoord Op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen onder het kopje Methode staat:sin x = sin Ax=A + k·2$\pi$ of x=$\pi$-A + k·2$\pi$Je kunt daarbij denken aan:In dit geval....sin(x)=sin(2x)x=2x + k·2$\pi$ of x=$\pi$-2x + k·2$\pi$x=k·2$\pi$ of 3x=$\pi$ + k·2$\pi$x=k·2$\pi$ of x=1/3$\pi$ + k·2/3$\pi$Zoiets... maandag 8 oktober 2007 Re: Snijpunten van twee sinusfuncties Re: Snijpunten van twee sinusfuncties ©2001-2024 WisFaq
Bijvoorbeeld:sin(x)=sin(2x)Ik snap niet hoe ik dit handig kan berekenen. Rick Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 oktober 2007
Rick Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 oktober 2007
Op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen onder het kopje Methode staat:sin x = sin Ax=A + k·2$\pi$ of x=$\pi$-A + k·2$\pi$Je kunt daarbij denken aan:In dit geval....sin(x)=sin(2x)x=2x + k·2$\pi$ of x=$\pi$-2x + k·2$\pi$x=k·2$\pi$ of 3x=$\pi$ + k·2$\pi$x=k·2$\pi$ of x=1/3$\pi$ + k·2/3$\pi$Zoiets... maandag 8 oktober 2007
maandag 8 oktober 2007