\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Toon aan dat de formule juist is

 Dit is een reactie op vraag 47367 
ik moet de inhoud berekenen wanneer die wentelt om de y-as, (de formule x2 + ((y2)-1)2=1). Ik ben zelf begonnen met het vrijmaken van x2 zodat ik deze al in de integraal kan invoeren, maar verder weet ik niet wat de zogenaamde 'upper limit' en 'lower limit' zijn.

Radjni
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 oktober 2006

Antwoord

q47369img1.gif
Als je bijvoorbeeld het bovengedeelte (rood gearceerd) om de y-as wentelt dan zijn de grenzen de snijpunten met de y-as.
Dat wil zeggen x=0.
Die kun je nu makkelijk vinden door x=0 in te vullen in x2+(y2-1)2=1
Dus (y2-1)2=1, dus y2-1=1 of y2-1=-1, dus y2=2 of y2=0.
Nu zou je de grenzen verder zelf moeten kunnen berekenen.


zondag 29 oktober 2006

 Re: Re: Toon aan dat de formule juist is 

©2001-2024 WisFaq