\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Somregel cos(4x)

cos(4x) = 8cos4(x)-8cos2(x)+1

Volgens het boek via de volgende stappen:

(stap 1) cos(4x) = cos(2x+2x)
(stap 2) = 2cos2(2x)-1
(stap 3) = 2(2cos2(x)-1)2-1
(stap 4) = 2(4cos4(x)-4cos2(x)+1)-1
(stap 5) = 8cos4(x)-8cos2(x)+1

Ik ben bekend met ontbinden in factoren en het omgekeerde proces maar de transitie van stap 2 naar stap 3 kan ik helaas niet volgen. Kunt u mij dit uitleggen?

Alvast bedankt.

ps. geweldig initiatief deze website. Ik heb er al veel aan gehad.

Michae
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 maart 2006

Antwoord

Op je formulekaart staat de volgende formule: cos(2x)=2cos2(x)-1.
Lukt het dan?


maandag 27 maart 2006

©2001-2024 WisFaq