\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Re: Re: Rechte en vlak

 Dit is een reactie op vraag 44014 
Ik bekom dan dus (p;q;2q-4p) * (1; 1/2 ; 5/2) = 0
(p; 1/2 q ; 5q-10p) = 0
kies ik hier voor p=1/2 dan zou q dus = 1

ik bekom dan (1/2 ; 1/2 ; 0)
Dit is dan de richting van l, of hoe???

Elke
3de graad ASO - zondag 5 maart 2006

Antwoord

Beste Elke,

Het scalair product hoort een scalair te geven, een getal dus, geen nieuwe vector. Je moet componentsgewijs vermenigvuldigen en dat allemaal optellen! Je krijgt dan een vergelijking in p en q, gelijkgesteld aan 0.

(p,q,2q-4p).(1,1/2,5/2) = 0 Û 11q/2 - 9p = 0 Û p = 11q/18.

Neem bijvoorbeeld q = 18 en p = 11, steek deze waarden terug in de lineaire combinatie die we hadden voorgesteld en je vindt een richting van l.

mvg,
Tom


zondag 5 maart 2006

 Re: Re: Re: Re: Re: Rechte en vlak 

©2001-2025 WisFaq