Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Is log2 irrationaal?

Geachte heer,

Ik wil gaarne weten of log2 (met 10 als grondgetal) irrationaal is of niet?

Ik dank u.

Abdull
Student universiteit - dinsdag 30 juli 2002

Antwoord

Stel dat log 2 = p/q, p en q geheel.
Dan 10p/q = 2 <=> 10p = 2q.
Links heb je nu p priemfactoren 2 en 5, en aan de rechterkant heb je dat niet. -> Tegenspraak.


dinsdag 30 juli 2002

©2001-2025 WisFaq