\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Wat wordt er bedoeld met de oplossing?

 Dit is een reactie op vraag 39005 
Ok maar de vraagstelling begrijp ik dan niet dat ik bij y(0)=1 DE oplossing moet vinden en bij y(2)=0 ALLE oplossingen...Dit kan toch eigenlijk niet als we naar de antwoorden kijken?
Is het antwoord bij Y(2)=0 overigens gewoon C=2 of moet je antwoord zo zijn: y(t)=(-1/2t+2)2 (dus de C invullen) Maakt eigenlijk niet zoveel uit maar toch!

Dank! Hans

Hans
Student hbo - dinsdag 7 juni 2005

Antwoord

Beste Hans,

De vraagstelling is dan inderdaad enigszins vreemd, met de voorwaarde y(0) = 1 vinden we duidelijk 2 oplossingen, C is er 2 of -2.

Met de voorwaarde y(2) = 0 vinden we enkel C = 2 die voldoet. Let wel op, die C = 2 is de enige waarde voor de constante die aan die voorwaarde voldoet, maar de oplossing van de DV is dan uiteraard y(t) = (-t/2 + 1)2 (er stond C/2, dus 2/2 = 1)

mvg,
Tom


dinsdag 7 juni 2005

©2001-2025 WisFaq