\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vergelijking oplossen

Goedemiddag,

ik ben aan het oefenen voor m'n tentamen en kwam niet uit de volgende vergelijking.

z2=2z*

Zou iemand me kunnen helpen?

met vriendelijke groet, Hermen

Hermen
Student universiteit - dinsdag 1 juni 2004

Antwoord

Beste Hermen,

Vermenigvuldig beide zijden met z, dan krijg je z3=2|z|2. Daaruit valt af te leiden dat |z|=2 en z3 is positief reëel. Dat betekent dat z=2*r waarbij r een van de drie derdemachtseenheidswortels (oplossingen van r3=1) moet zijn.


dinsdag 1 juni 2004

©2001-2025 WisFaq