Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Inverse matrix

Hoi!!! Hier heb ik nog maar eens een vraagje voor jullie...
Als A en B n x n - matrices zijn die als inverse A^-1 en B^-1 hebben, dan is (A.B)^-1=B^-1.A^-1
Alvast dankuwel
Tamara

Tamara
3de graad ASO - vrijdag 5 december 2003

Antwoord

(A·B)-1 is de matrix die je met (A·B) moet vermenigvuldigen om de n´n eenheidsmatrix In te krijgen.
Als je dus aantoont dat
(A·B)·B-1·A-1 = In
en ook dat
B-1·A-1·(A·B) = In
dan ben je klaar.
Ik denk dat dat wel lukt.
succes.


vrijdag 5 december 2003

©2001-2025 WisFaq