Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Kwadratische verbanden

 Dit is een reactie op vraag 16861 
Oké, dat snap ik nu. Maar hoe bereken ik hiermee nu de coördinaten van de snijpunten?

Anouk
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 1 december 2003

Antwoord

-x2 + 2x + 3 = 0 los je nu op met eventueel de abc-formule (bekend?), maar het lukt soms ook met een ontbinding in factoren. Daarvoor is het handig als het minteken dat aan het begin staat is verdwenen. Schrijf daarom de vergelijking eerst als x2 - 2x - 3 = 0 en ontbind dat in het product (x-3)(x+1)=0.
Hieruit haal je nu de x-waarden en dan heb je ook de snijpunten. De rest is nu echt voor jou, want dit kun je!

MBL
maandag 1 december 2003

©2001-2025 WisFaq