\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Limieten

Het lijkt wel of sommige dingen niet mee zijn gegaan zo als het oneindig teken ... Die ik er nu niet bij kan plaatsen ( ?)

Hier onder nog een keer:

lim ((x3+1 / x3+4)2)e^1/x
x$\to$ oneindig

xander
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 juni 2003

Antwoord

aha mis ik toch nog een maaltje. Maar ik denk dat ik wel weet wat de bedoeling is.
lim x$\to\infty${(x3+1)/(x3+4)}2·e1/x=
links teller en noemer alles delen door x3, splitsen in twee limieten.
lim x$\to\infty${(1+1/x3)/(1+4/x3)}2·lim e1/x=
beide limieten bestaan voor x$\to\infty$ termen zoals 1/x etc gaan naar 0
=(1/1)2·e0=1·1=1

Met vriendelijke groet

JaDeX


woensdag 11 juni 2003

 Re: Re: Limieten  

©2001-2025 WisFaq