Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 9824 

Re: een moeilijke

snap ik niet, hoezo rechterlid is gelijk aan x?

Guo We
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003

Antwoord

Voor het rechterlid R geldt: R2 = xR waaruit volgt dat R=x (of R=0 maar in dat geval is ook x=0 en dus geldt R=x ook hier). Je kan dat ook inzien door het rechterlid te schrijven als

R = x^(1/2) x^(1/4) x^(1/8) ... = x^(1/2+1/4+1/8+...) = x


cl
zondag 13 april 2003

©2001-2024 WisFaq