\require{AMSmath} Repeterende vergelijking Ö(x·Ö(x·Ö(x·... = 9-x -------------------------onderstreepte komt overeen met 9-xdus Ö(x·(9-x)) = 9-x Ö(9x-x2) = 9-x 9x-x2 = (9-x)2 2x2-27x+81 = 0 x=9 of x= 41/2 Guo We Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003 Antwoord x=9 is duidelijk geen geldige oplossing. Zoals in je andere vraag is het rechterlid gelijk aan x voor positieve x (en onbestaande voor negatieve x) cl zondag 13 april 2003 Re: Repeterende vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ö(x·Ö(x·Ö(x·... = 9-x -------------------------onderstreepte komt overeen met 9-xdus Ö(x·(9-x)) = 9-x Ö(9x-x2) = 9-x 9x-x2 = (9-x)2 2x2-27x+81 = 0 x=9 of x= 41/2 Guo We Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003
Guo We Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 april 2003
x=9 is duidelijk geen geldige oplossing. Zoals in je andere vraag is het rechterlid gelijk aan x voor positieve x (en onbestaande voor negatieve x) cl zondag 13 april 2003
cl zondag 13 april 2003
©2001-2024 WisFaq