Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie determinant

hallo ik heb een vraag over formule 7.38b deze word herschreven met de waarden genoemd in 7.41..ik kom echter op andere waarden: voor de 1e regel:
$\omega $ 2m2[X1]- $\omega $ 2M2[X2}.

Wellicht zie ik iets over het hoofd.

ps zie verder bijlagen

Gijs
Student hbo - donderdag 16 november 2023

Antwoord

Ik probeerde vanuit naar $-k_2$ naar $-\omega_r^2$ te werken en dat lukt als je de hele tweede vergelijking met
$$\frac{m_1}{m_2\cdot k_1}
$$vermenigvuldigt, want
$$\omega_r^2 = \frac{\omega_{n2}^2}{\omega_{n1}^2}=\frac{k_2}{m_2}\cdot\frac{m_1}{k_1}
$$na die vermenigvuldiging komt je precies op (7.42a) uit.

kphart
donderdag 16 november 2023

 Re: Substitutie determinant 

©2001-2025 WisFaq