\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 97704 Exponentiele formules snijpunt Gegeven zijn de formules b = 2 · 1,5t en b = 8 · 0,75t.De (t)'s staan als exponent boven de getallen 1,5 en 0,75 maar voor een gekke reden kan ik dat niet invullen, hoe los ik dit op?Het werd me al uitgelegd maar ik vond het een beetje vaag. Kumeil Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 mei 2023 Antwoord Als je 't stap voor stap uitschrijft staat er, volgens mij, op exponentiele formules snijpunt de volgende uitwerking:$\eqalign{ & 2 \cdot 1,5^t = 8 \cdot 0,75^t \cr & 2 \cdot \left( {\frac{3}{2}} \right)^t = 8 \cdot \left( {\frac{3}{4}} \right)^t \cr & 2 \cdot \frac{{3^t }}{{2^t }} = 8 \cdot \frac{{3^t }}{{4^t }} \cr & 2 \cdot \frac{1}{{2^t }} = 8 \cdot \frac{1}{{4^t }} \cr & 2 \cdot \frac{1}{{2^t }} \cdot 4^t = 8 \cdot \frac{1}{{4^t }} \cdot 4^t \cr & 2 \cdot 2^t = 8 \cr & 2^t = 4 \cr & t = 2 \cr}$Welke stap of stappen zijn er niet duidelijk? Lukt het dan? WvR dinsdag 2 mei 2023 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven zijn de formules b = 2 · 1,5t en b = 8 · 0,75t.De (t)'s staan als exponent boven de getallen 1,5 en 0,75 maar voor een gekke reden kan ik dat niet invullen, hoe los ik dit op?Het werd me al uitgelegd maar ik vond het een beetje vaag. Kumeil Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 mei 2023
Kumeil Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 mei 2023
Als je 't stap voor stap uitschrijft staat er, volgens mij, op exponentiele formules snijpunt de volgende uitwerking:$\eqalign{ & 2 \cdot 1,5^t = 8 \cdot 0,75^t \cr & 2 \cdot \left( {\frac{3}{2}} \right)^t = 8 \cdot \left( {\frac{3}{4}} \right)^t \cr & 2 \cdot \frac{{3^t }}{{2^t }} = 8 \cdot \frac{{3^t }}{{4^t }} \cr & 2 \cdot \frac{1}{{2^t }} = 8 \cdot \frac{1}{{4^t }} \cr & 2 \cdot \frac{1}{{2^t }} \cdot 4^t = 8 \cdot \frac{1}{{4^t }} \cdot 4^t \cr & 2 \cdot 2^t = 8 \cr & 2^t = 4 \cr & t = 2 \cr}$Welke stap of stappen zijn er niet duidelijk? Lukt het dan? WvR dinsdag 2 mei 2023
WvR dinsdag 2 mei 2023
©2001-2024 WisFaq