Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele formules snijpunt

Gegeven zijn de formules b = 2 · 1,5t en b = 8 · 0,75t.

De (t)'s staan als exponent boven de getallen 1,5 en 0,75 maar voor een gekke reden kan ik dat niet invullen, hoe los ik dit op?

Kumeil
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 mei 2023

Antwoord

Je hebt dus $b=2\cdot(\frac32)^t$ en $b=8\cdot(\frac34)^t$.
Ik zou het helemaal uitschrijven:
$$2\cdot\frac{3^t}{2^t}=8\cdot\frac{3^t}{4^t}
$$deel links en rechts door $3^t$ en vermenigvuldig met $4^t$:
$$2\cdot 2^t=8$$Nu kun je $t$ bepalen.

kphart
dinsdag 2 mei 2023

 Exponentiele formules snijpunt 

©2001-2024 WisFaq