\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 92741 Re: Re: Re: Oefening Pythagoras Wat is nu de uitkomst van deze hele oefening? Staf M 2de graad ASO - zondag 11 december 2022 Antwoord De oppervlakte van de driehoek is gelijk aan:$\eqalign{Opp. = \frac{1}{2} \cdot zijde \cdot hoogte}$De zijde is gelijk aan $40$. Omdat je weet dat $x=5$ kan je, met de stelling van Pythagoras in $\Delta $ADC de hoogte uitrekenen:$hoogte = \sqrt {13^2 - 5^2 } = 12$Zodat de oppervlakte gelijk is aan:$\eqalign{Opp. = \frac{1}{2} \cdot 40 \cdot 12 = 240}$Helpt dat? WvR zondag 11 december 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is nu de uitkomst van deze hele oefening? Staf M 2de graad ASO - zondag 11 december 2022
Staf M 2de graad ASO - zondag 11 december 2022
De oppervlakte van de driehoek is gelijk aan:$\eqalign{Opp. = \frac{1}{2} \cdot zijde \cdot hoogte}$De zijde is gelijk aan $40$. Omdat je weet dat $x=5$ kan je, met de stelling van Pythagoras in $\Delta $ADC de hoogte uitrekenen:$hoogte = \sqrt {13^2 - 5^2 } = 12$Zodat de oppervlakte gelijk is aan:$\eqalign{Opp. = \frac{1}{2} \cdot 40 \cdot 12 = 240}$Helpt dat? WvR zondag 11 december 2022
WvR zondag 11 december 2022
©2001-2024 WisFaq