\require{AMSmath} Gemengde identiteiten Zou je dit eens willen oplossen voor mij? Als $\alpha $ + $\beta $ + $\gamma $ = $\pi $ dan geldt: sin2 $\alpha $ -sin2 $\beta $ +sin2 $\gamma $ =4cos $\alpha $ sin $\beta $ cos $\gamma $ Sofie 3de graad ASO - maandag 5 december 2022 Antwoord Dag Sofie Vermits de som van de hoeken gelijk is aan $\pi$ , is $\gamma $ = $\pi$ -( $\alpha $ + $\beta $ ) en 2 $\gamma $ = 2 $\pi$ -(2 $\alpha $ +2 $\beta $ ) Dus: cos $\gamma $ = -cos ( $\alpha $ + $\beta $ ) en sin 2 $\gamma $ = -sin(2 $\alpha $ +2 $\beta $ ) Vervang dit in de opgave. Pas nu de formule van Simpson en voor de dubbele hoek toe. Zonder een gemeenschappelijke factor af en pas opnieuw Simpson toe. Probeer eens. Laat maar weten als het niet lukt. Leon LL dinsdag 6 december 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou je dit eens willen oplossen voor mij? Als $\alpha $ + $\beta $ + $\gamma $ = $\pi $ dan geldt: sin2 $\alpha $ -sin2 $\beta $ +sin2 $\gamma $ =4cos $\alpha $ sin $\beta $ cos $\gamma $ Sofie 3de graad ASO - maandag 5 december 2022
Sofie 3de graad ASO - maandag 5 december 2022
Dag Sofie Vermits de som van de hoeken gelijk is aan $\pi$ , is $\gamma $ = $\pi$ -( $\alpha $ + $\beta $ ) en 2 $\gamma $ = 2 $\pi$ -(2 $\alpha $ +2 $\beta $ ) Dus: cos $\gamma $ = -cos ( $\alpha $ + $\beta $ ) en sin 2 $\gamma $ = -sin(2 $\alpha $ +2 $\beta $ ) Vervang dit in de opgave. Pas nu de formule van Simpson en voor de dubbele hoek toe. Zonder een gemeenschappelijke factor af en pas opnieuw Simpson toe. Probeer eens. Laat maar weten als het niet lukt. Leon LL dinsdag 6 december 2022
LL dinsdag 6 december 2022
©2001-2024 WisFaq