\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 1613 Re: Uitslag afgeknotte kegel In het voorbeeld wordt ook r berekend in een formule:r + s / d2 = r / d1Hoe komen jullie dan aan r = 1,5 × √37. En dan bedoel ik hoe komen je aan 1,5? Henk H Overige TSO-BSO - dinsdag 28 juni 2022 Antwoord Je kunt de vergelijking oplossen:$\eqalign{ & \frac{{r + \sqrt {37} }}{5} = \frac{r}{3} \cr & 5r = 3\left( {r + \sqrt {37} } \right) \cr & 5r = 3r + 3\sqrt {37} \cr & 2r = 3\sqrt {37} \cr & r = \frac{3}{2}\sqrt {37} \cr}$Zou dat lukken?NaschriftIn Nederland schrijven we in plaats van $r = \frac{3}{2}\sqrt {37}$ meestal $r = 1\frac{1}{2}\sqrt {37}$, maar dat komt op hetzelfde neer. WvR dinsdag 28 juni 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In het voorbeeld wordt ook r berekend in een formule:r + s / d2 = r / d1Hoe komen jullie dan aan r = 1,5 × √37. En dan bedoel ik hoe komen je aan 1,5? Henk H Overige TSO-BSO - dinsdag 28 juni 2022
Henk H Overige TSO-BSO - dinsdag 28 juni 2022
Je kunt de vergelijking oplossen:$\eqalign{ & \frac{{r + \sqrt {37} }}{5} = \frac{r}{3} \cr & 5r = 3\left( {r + \sqrt {37} } \right) \cr & 5r = 3r + 3\sqrt {37} \cr & 2r = 3\sqrt {37} \cr & r = \frac{3}{2}\sqrt {37} \cr}$Zou dat lukken?NaschriftIn Nederland schrijven we in plaats van $r = \frac{3}{2}\sqrt {37}$ meestal $r = 1\frac{1}{2}\sqrt {37}$, maar dat komt op hetzelfde neer. WvR dinsdag 28 juni 2022
WvR dinsdag 28 juni 2022
©2001-2024 WisFaq