\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 1613 Re: Uitslag afgeknotte kegel In jullie voorbeeld schrijven jullie dat s= $\sqrt{}$ (4-3)2 +52= $\sqrt{}$ 26Maar 4-3=1/2=0.52 +52= $\sqrt{}$ 25.25Of maak ik een denkfout? Henk H Overige TSO-BSO - dinsdag 28 juni 2022 Antwoord Ik ben bang dat je daar wel een punt hebt. Na 20 jaar zat er toch nog een foutje in. Goed gezien!Ik ga 't verbeteren.Bedankt!NaschriftEr zat nog een fout in. met dit voorbeeld klopt het allemaal wel weer denk ik. Anders horen we 't wel.$\eqalign{ & d_1 = 3 \cr & d_2 = 5 \cr & h = 6 \cr & s = \sqrt {\left( {\frac{{5 - 3}}{2}} \right)^2 + 6^2 } = \sqrt {37} \cr & \frac{{r + \sqrt {37} }}{5} = \frac{r}{3} \Rightarrow r = 1\frac{1}{2}\sqrt {37} \cr & \alpha = 360^\circ \cdot \left( {1 - \frac{3}{{2 \cdot 1\frac{1}{2}\sqrt {37} }}} \right) \approx 301^\circ \cr}$Kan dan wel weer 20 jaar mee... WvR dinsdag 28 juni 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In jullie voorbeeld schrijven jullie dat s= $\sqrt{}$ (4-3)2 +52= $\sqrt{}$ 26Maar 4-3=1/2=0.52 +52= $\sqrt{}$ 25.25Of maak ik een denkfout? Henk H Overige TSO-BSO - dinsdag 28 juni 2022
Henk H Overige TSO-BSO - dinsdag 28 juni 2022
Ik ben bang dat je daar wel een punt hebt. Na 20 jaar zat er toch nog een foutje in. Goed gezien!Ik ga 't verbeteren.Bedankt!NaschriftEr zat nog een fout in. met dit voorbeeld klopt het allemaal wel weer denk ik. Anders horen we 't wel.$\eqalign{ & d_1 = 3 \cr & d_2 = 5 \cr & h = 6 \cr & s = \sqrt {\left( {\frac{{5 - 3}}{2}} \right)^2 + 6^2 } = \sqrt {37} \cr & \frac{{r + \sqrt {37} }}{5} = \frac{r}{3} \Rightarrow r = 1\frac{1}{2}\sqrt {37} \cr & \alpha = 360^\circ \cdot \left( {1 - \frac{3}{{2 \cdot 1\frac{1}{2}\sqrt {37} }}} \right) \approx 301^\circ \cr}$Kan dan wel weer 20 jaar mee... WvR dinsdag 28 juni 2022
WvR dinsdag 28 juni 2022
©2001-2024 WisFaq