\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 12469 Re: Hoe de primitieve van e-machten vinden? Dit klopt niet, voor de primitieve van een $e$-functie doe je $\frac{1}{a}$ maal de functie overnemen. $a$ is hier die macht boven $e$. Hamid Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 juni 2022 Antwoord Ik heb geen fout kunnen ontdekken.Ik begrijp verder ook niet welke regel je bedoelt. Wat is $a$? Is dat een macht? Of een exponent?Wat zou dan volgens jou de primitieve van:$\eqalign{f(x) = e^{2x + 1} }$moeten zijn?NaschriftMisschien bedoelde je dit:$\eqalign{f(x) = e^{ax + b} \to F(x) = \frac{1}{a}e^{ax + b} + C}$Daar kan ik mee leven... WvR zaterdag 11 juni 2022 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dit klopt niet, voor de primitieve van een $e$-functie doe je $\frac{1}{a}$ maal de functie overnemen. $a$ is hier die macht boven $e$. Hamid Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 juni 2022
Hamid Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 juni 2022
Ik heb geen fout kunnen ontdekken.Ik begrijp verder ook niet welke regel je bedoelt. Wat is $a$? Is dat een macht? Of een exponent?Wat zou dan volgens jou de primitieve van:$\eqalign{f(x) = e^{2x + 1} }$moeten zijn?NaschriftMisschien bedoelde je dit:$\eqalign{f(x) = e^{ax + b} \to F(x) = \frac{1}{a}e^{ax + b} + C}$Daar kan ik mee leven... WvR zaterdag 11 juni 2022
WvR zaterdag 11 juni 2022
©2001-2024 WisFaq