Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe de primitieve van e-machten vinden?

Als de primitieve van ex is ex wat zijn de primitieven van deze functies dan

a) ex-1

b) e0,5·x

Kunt u dit aub uitleggen ik dacht zelf Wat er tussen de haakjes zit integreren en dan maal ex-1 doen.

shahra
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 juni 2003

Antwoord

Hallo Shahram,

Denk aan de kettingregel!

(a)
[ex-1]'=ex-1.[x-1]'=ex-1.1 = ex-1
De primitieve van f(x)= ex-1 is dus F(x)= ex-1 + C

(b)
[e0,5x]'=e0,5x.[0,5x]'= e0,5x.0,5 = 0,5e0,5x
De primitieve van g(x)=e0,5x is dus G(x)= 2e0,5x + C

wl
maandag 16 juni 2003

 Re: Hoe de primitive van e-machten vinden? 
Re: Hoe de primitieve van e-machten vinden?

©2001-2024 WisFaq