Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12469 

Re: Hoe de primitive van e-machten vinden?

Hoi wisfaq,

Bedankt voor uw antwoord, ik begrijp het gedeeltelijk,

a) begrijp ik helemaal,alleen bij b) heeft u 0,5e0.5x en daar maakt u van 2e0.5x + c maar hoe komt u aan die 2 ?

Is deze beredenering goed: als men e-machten wil primitiveren dan moet men b.v als e^(...) dan moet e^(...) gewoon opschrijven en dan wat er tussen de haakjes zit differentieren (en niet primitiveren zoals ik dacht)vervolgens moet men deze met elkaar vermenigvuldigen.

dus als ik deze functie heb: f(x)=2.e0.5x dan is de

F= e0.5x klopt dat? of zie ik iets over het hoofd ?

Alvast bedankt

Shahra
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 juni 2003

Antwoord

Hallo Shahram,

Die 2 is gekozen om de zaak kloppend te maken.
Jouw beredenering is gedeeltelijk correct.

Denk aan de definitie: F(x) is een primitieve van f(x) als de afgeleide van F(x) de functie f(x) geeft.

Stel F(x) = a.e0,5x dan is f(x) = a.e0,5x.[0,5x]' = 0,5a.e0,5x
We moeten in dit geval a = 2 nemen om de zaak kloppend te maken.

wl
maandag 16 juni 2003

 Re: Re: Hoe de primitive van e-machten vinden? 

©2001-2024 WisFaq