Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule opstellen uit lijnen

Vraag: stel een formule op van de volgende lijnen:

  1. lijn l heeft richtingscoéfficiënt -4 en gaat door het punt (0,5)
  2. lijn m heeft richtingscoéfficiënt 3 en gaat door het punt (4,0)
  3. lijn n gaat door de punten (6,-4) en (-2,-4)
  4. lijn p gaat door de punten (-3,3) en (6,-3)
  5. lijn q gaat door de punten (-2,2) en is evenwijdig aan de lijn met vergelijking y= -21/2x + 4
Her antwoordmodel van 't boek van mijn school doet het niet dus ik wil eigenlijk graag controleren of ik ze goed heb, wat zijn de antwoorden? Als ik het fout heb vraag ik wel nog even door naar uitleg.

Irem
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 juni 2022

Antwoord

Op 2. lineaire formules staat uitleg. Als je dat volgt zou je de volgende antwoorden moeten kunnen vinden:

$
\eqalign{
& A. \cr
& l:y = - 4x + 5 \cr
& B. \cr
& m:y = 3x - 12 \cr
& C. \cr
& rico = \frac{{ - 4 - - 4}}
{{ - 4 - 6}} = 0 \cr
& y = - 4 \cr
& D. \cr
& rico = \frac{{ - 3 - 3}}
{{6 - - 3}} = \frac{{ - 6}}
{9} = - \frac{2}
{3} \cr
& y = - \frac{2}
{3}x + 1 \cr
& E. \cr
& rico = - 2\frac{1}
{2} \cr
& y = - 2\frac{1}
{2}x - 3 \cr}
$

Als ik geen rekenfouten gemaakt heb...
...en anders maar verder vragen...

WvR
woensdag 1 juni 2022

 Re: Formule opstellen uit lijnen 

©2001-2025 WisFaq