Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 97034 

Re: Cilinder

over de cilinder vraag is dit het hele vraag alvast Conservenblikjes worden vaak als bloempotje gebruikt. Het blikje wordt dan tot op 2 cm van de bovenrand gevuld met aarde.
Hoeveel cm3 aarde kan er in een conservenblik met als diameter 6 cm en een hoogte van 10 cm?
De hoogte van de aarde = cm.
Er kan
cm3 aarde in zo een conservenblik.
ik gebruik de formule :π.r2.h ik kan de antwoord nog niet vinden kunt u me verbeteren en helpen met de vraag als het fout is aub
alvast bedankt om te lezen!

abdull
Iets anders - maandag 30 mei 2022

Antwoord

Het antwoord staat volgens mij al bij het gegeven antwoord. Met berekening. Dus wat is er dan niet duidelijk?



$
\eqalign{
& I_{cilinder} = G \cdot h \cr
& G = \pi r^2 = \pi \cdot 3^2 = 9\pi \cr
& h = 8 \cr
& I_{cilinder} = 9\pi \cdot 8 = 72\pi \cr}
$

In het blikje kan ongeveer 226 cm3 aarde.

Op Inhoud van een cilinder staat nog een voorbeeld.

WvR
maandag 30 mei 2022

©2001-2024 WisFaq