Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cilinder

Een blikje wordt tot op 2 cm van de bovenrand gevuld met aarde. Hoeveel cm3 aarde kan er in een blik met als diameter 6 cm en een hoogte van 10 cm? Ze vragen ook de hoogte van de aarde.
Ik snap niet exact hoe het uitgerekend wordt.
Bedankt voor het lezen!

Abdull
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 29 mei 2022

Antwoord

Voor het eerste deel van je vraag zou ik zeggen dat het gaat om het volume van de aarde beschouwd als een cilinder met een diameter van 6 cm en een hoogte van 8 cm. Dat gaat zo:

$
\eqalign{
& I_{cilinder} = G \cdot h \cr
& G = \pi r^2 = \pi \cdot 3^2 = 9\pi \cr
& h = 8 \cr
& I_{cilinder} = 9\pi \cdot 8 = 72\pi \cr}
$

In het blikje kan ongeveer 226 cm3 aarde.

Het tweede deel van je vraag begrijp ik niet helemaal. De hoogte van de aarde is 8 cm toch? Dus ergens klopt er iets niet...

OI heb ik iets gemist? Lukt het zo?

WvR
maandag 30 mei 2022

 Re: Cilinder 

©2001-2024 WisFaq