Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 9656 

Re: Expliciet voorschrift

Zou je misscien even willen uitleggen hoe je hieraan komt aub? bedankt

sofie
2de graad ASO - woensdag 9 april 2003

Antwoord

Om van de ene term naar de volgende te komen, moet je met 3 vermenigvuldigen.
Een herhaalde vermenigvuldiging leidt tot een machtsverheffing:
t1 = 1
t2 = 1·3 = 3
t3 = 1·3·3 = 32
t4 = 1·3·3·3 = 33
enz.
dus tn = 3n-1, ofwel 1/3·3n

Anneke
vrijdag 11 april 2003

©2001-2024 WisFaq