Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Expliciet voorschrift

Beste Anneke,
Ik heb een oefening geprobeerd.
rij : 3,6,9,12 enz
klopt het dan dat het voorschrift is tn=3n??
Nu als je een rij hebt waar er telkens maal een bepaald getal wordt gedaan, heb je dan bv tn = 3 x 2n?? BEDANKT

SOF
2de graad ASO - woensdag 9 april 2003

Antwoord

dag Sofie
jouw oefening klopt.
maar je tweede opmerking niet: in dat geval krijg je een zogenaamde meetkundige rij, en die ziet er zo uit:
tn=a·rn
bijvoorbeeld:
de rij 1, 3, 9, 27, 81, ..
is te beschrijven met de formule
tn=1/3·3n
groet, Anneke

Anneke
woensdag 9 april 2003

 Re: Expliciet voorschrift 

©2001-2024 WisFaq