Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 9647 

Re: Re: Expliciet voorschrift

Ja dan kan ik a berekenen maar ik heb dit ook eens berekend voor t2 = 5 = a + 3n en dan kom je toch een ander getal uit? Kan je me mss ook even uitleggen waarom het nu plus is en niet bijvoorbeeld -3n? bedankt

sofie
2de graad ASO - woensdag 9 april 2003

Antwoord

Als het goed is, heb je gevonden: a=-1
Dit geldt ook voor t2: 5=-1+3·2 toch?
en ook voor t3: 8=-1+3·3
enz.
Waarom het nu plus is, lijkt me toch duidelijk: de getallen van de rij worden steeds 3 groter, dus ...
groet, Anneke

Anneke
woensdag 9 april 2003

 Re: Re: Re: Expliciet voorschrift 

©2001-2024 WisFaq