Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 93249 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transformaties in de goniometrie

Nog een vraag.Op pipi bay liggen de pipis net onder de oppervlakte van het zand.
De hoogte van de vloed boven de zee bodem,aan het einde van de pipi bay kan gemodelleerd worden als een trigonometrie functie
The maximale diepte van het water boven de zee level is 5.5 m and de minimale diepte is 1.5 m
De vloed is 6 uur na de eb.
De eb vandaag is om 6:30 am
vraag b gebruik je grafiek om de diepte van het water om 2 uur te vinden.
Ok hier komt de verwarring voor mij$>$ze vragen de diepte van het water om 2 uur te vinden,maar het antwoord is 18 pm
Mijn idee is als je uit gaat van 6 am dan kom je uit bij 18 pm an niet 14 pm.Om op 14 pm te komen zou je dus om 4 am moeten beginnen toch ?Vanwege 12 uur periode.Nogmaals grooooooooote dank

ron
Student hbo - maandag 17 januari 2022

Antwoord

Hallo Ron,

Gevraagd wordt de diepte om 2 uur (dus: een hoogte, een aantal meter). Dan kan het antwoord nooit 8pm zijn, dit is een tijd. Ik begrijp ook niet wat je bedoelt met 'als je uit gaat van 6 am' en met 'dan kom je uit bij 18 pm en niet 14 pm'.

Ik zou zeggen:
De middenstand van het water is 3,5 m, de amplitude is 2 m.
Eb is om 6:30 am, dus vloed (=max. waterhoogte) is om 12:30 uur.
De waterhoogte h kan je dus beschrijven met:

h=2·cos($\pi$/6 $\times$ t)+3,5

waarbij t=0 is om 12:30 uur.

Gevraagd is de waterhoogte om 14:00 uur, dus bij t=1,5:

h=2·cos($\pi$/6 $\times$ 1,5)+3,5
h$\approx$4,91 meter

GHvD
maandag 17 januari 2022

©2001-2024 WisFaq